Jednoduché, rychlé a pikantní jídlo – výjimečné skloubení chuti Orientu s Českou resp. Moravskou kuchyní :).
Příloha: pečené či americké brambory, hranolky nebo světlé pečivo.
Ingredience:
- vepřové maso (kotleta, kýta …)
- solamyl
- Worchester
- kečup
- cibule, olej, sůl, pepř, chillies
- trochu křenu nebo krenexu (není nebytně nutné)
Maso zlehka naklepeme (pokud ho máme jako plátky), osolíme, opepříme a nakrájíme na nudličky, které pak obalíme v solamylu. Připravte si i na kostičky nakrájenou cibuli (jedna středně velká cibule na jednu porci).
Pak ho krátce osmahneme na oleji a hned potom přidáme cibuli. Jakmile zesklovatí, zaskříkneme worchesterem (10 – 20ml na porci), krátce zasmahneme a přidáme kečup (tak 2-3 lžíce na porci), trošičku chillies, zamícháme, necháme 2 minutky prohřát a máme hotovo.
Od zapálení sporáku je to hotové do 15-ti minut. Před podáváním můžeme zlehka posypat strouhaným křenem.
Dobrou chuť !
Mohu jen doporučit.
Měl jsem to od Davida 2x